Workshop in Management. Eksperckie czwartki
Przed nami kolejny „Ekspercki czwartek” |„Workshop in Management” – tym razem w nieco zmienionej formule i w innym miejscu. Widzimy się 11 maja 2023 r. o godz. 11:00 w Sali Senatu w Rektoracie Uniwersytetu Szczecińskiego (Al. Papieża Jana Pawła II 22a, 70-453 Szczecin).
Zapraszamy Was na spotkania z ciekawymi ekspertami!
Program wydarzenia wygląda następująco:
11:00 Otwarcie i powitanie gości – dr Aleksandra Gąsior, dr Barbara Czerniachowicz
prof. dr hab. Andrzej Skrendo – Prorektor ds. Nauki Uniwersytetu Szczecińskiego
11:15-12:15 Sesja 1. Debata z Przedsiębiorcami – Absolwentami US, przedstawicielami sektora MSP pt. „Szanse i zagrożenia w biznesie”
Moderator: dr Barbara Czerniachowicz
- Mikołaj Komór – 5th Element Sp. z o.o., Dragon Event Sp. z o.o.
- Kamil Doroszko – Labran Logistic
- Mateusz Kur – Owocowy Świat
- Hania Beza – Szczecińska Beza
12:15-12:30 Kawowe WIR-owanie
12:30-13:30 Sesja 2. Panel Dyskusyjny z młodymi Szczecińskimi Przedsiębiorcami pt. „Blaski i cienie własnej działalności”
Prowadzenie: dr Aleksandra Gąsior
- Filip Klim – Nad piekarnią, cafe & bistrot
- Damian Pepliński – Future Football Club
- Natalia Wiśnik – Freelancer, Fundacja Safe Animals
- Jakub Warzecha – visiFinanse sp. z o.o. Kooperacja z mFinanse S.A.
13:30-14:00 Kawowe WIR-owanie
13:30–15:00 Sesja 3. „Oko w oko z Ekspertami” – Spotkania z przedsiębiorcami oraz osobami zajmującymi się wsparciem dla przedsiębiorców przy kawie (stoliki eksperckie)
Prowadzenie: Monika Smoguła – Akademickie Biuro Karier Uniwersytetu Szczecińskiego
Sesja 4 – Sesja 4 Posterowa (wirtualna)
- Natalia Sevastianova
„Rozwój przedsiębiorczości w Ukrainie”
- Giuseppe Lanfranchi (University of Messina)
„Green innovation”
- Jan Żarski (AGH Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie)
„Materiały inżynierskie – Koszty ich wytwarzania. Jakie mają wpływ na środowisko”
- Wiktoria Anysz, Jędrzej Bernat (Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny)
„Jacht zarządzanie produkcją”
- Katarzyna Borowiecka (AGH Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie)
„Wpływ pandemii Covid-19 na sposób pozyskiwania żywności przez studentów krakowskich uczelni”
15.00 Zakończenie
Poznaj prelegentów powyższych sesji >tutaj<